a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

HOME      ABOUT      PORTFOLIO      SHOP

Image Alt

Česta pitanja

DEPILACIJA

Depilacija ponekad može zvučati kao bolno, traumatično i intimno iskustvo koje je u našem salonu sve, samo ne to…Naše depilacije su najnježnije koje možete pronaći u kozmetičkom salonu jer koristimo Jax Wax (ex Adam & Eve) vosak koji je pogodan za sve vrste dlačica i sve vrste kože, čak i one najosjetljivije, ne iritira kožu, a hranjiva ulja u vosku hidratiziraju i umiruju kožu za vrijeme depilacije. Ukoliko ste prvi puta na depilaciji, naše iskusne kozmetičarke objasnit će vam postupak samog tretmana te kako najbolje njegovati kožu prije i nakon depilacije.  Kako bi se najbolje pripremili za vaš tretman depilacije, sastavili smo za vas informativna česta pitanja i odgovore.

Koliko moraju biti duge dlačice kako bi se mogle depilirati?

Dlačice bi trebale biti duge minimalno 0,5 – 1 cm kako bi se mogle detaljno ukloniti. Ukoliko ste brijali svoje dlačice, najbolje je pričekati minimalno 3 tjedna, ali preporučamo 4 tjedna kako bi se mogli depilirati i kako bi vam mogli ukloniti sve dlačice.

Da li se moram istuširati prije depilacije?

Da! Preporučamo svim klijenticama da se istuširaju i naprave lagani piling prije same depilacije kako bi se spriječilo urastanje dlačica i upalni procesi koji se mogu desiti ukoliko koža nije čista a sklona je upalama i iritaciji.

Sa koliko godina mogu na prvu depilaciju?

Maloljetne djevojke (već od 12 godina) se mogu depilirati u pratnji roditelja.

Koja je razlika između naših voskova Jax Wax i ostalih voskova za depilaciju?

Jax Wax vosak JEDINI je vosak u svijetu koji ne sadrži niti jedan sastojak koji potiče od životinja, pa čak niti pčelinji vosak koji ponekad može biti aktivni alergen i izazvati alergijske reakcije. Jax Wax isto tako nije testiran na životinjama, ne sadrži parabene, polimere – sastojak u velikoj većini klasičnih voskova zbog koji su voskovi ponekad prevrući, isto tako NE sadrži ni palmino ulje, prvenstveno zbog zaštite životinja koje zbog masovne proizvodnje palminog ulja gube svoje nastambe.

Ono što Jax Wax sadrži jesu njegujuća ulja poput kokosovog ulja, bademovog ulja, ulja koštice marelice, lavandino ulje, ružino ulje, ulja kakaovca….koji su sastavni dio njege prije i poslije depilacije kao i samih voskova. Zbog toga koža nakon depilacije nije crvena, upaljena i iziritirana već zapravo nemate osjećaj da ste se depilirali i možete nastaviti sa svim dnevnim aktivnostima.

Koja je razlika između Peel Off voska i voska na trakice?

Peel off vosak je vosak koji se koristi na najosjetljivijim dijelovima tijela kao što su lice, pazusi i bikini (brazilka) jer se u tretmanu depilacije koristi ulje koje se nanosi prije voska. Ulje dodatno nahrani i zaštiti kožu te se vosak zalijepi samo na dlačicu. Zbog toga je osjećaj boli i iritacije smanjen na minimum ili gotovo potpuno uklonjen.

Peel off voskom mogu se tretirati i dlačice cijelog tijela, ruke, noge, leđa. Savjetujemo naše klijente da naglase ukoliko žele Peel off depilaciju nogu ili ruku ili leđa kako bi pripremili dovoljno vremena da se tretman kvalitetno odradi. Isto tako savjetujemo naše klijente da duljina dlačice MORA biti minimum 1 cm. Napominjemo isto tako da je cijena Peel off depilacije 100% viša od cijene depilacije klasičnim voskom na trakice.

Vosak na trakice se preporuča za veće površine kože tijela – ruke, noge, leđa. Vrlo je brza  efikasna depilacija i pogodna je i za najosjetljiviju kožu jer radimo sa najkvalitetnijim Jax Wax voskom. Preporučamo da dlačice budu oko 0,5 cm. Naš vosak na trakice dolazi u obliku patrona ili se nanosi špatulama, u oba slučaja depilacija će biti jednako kvalitetna. Ukoliko ste brijali svoje dlačice, savjetujemo da pričekate oko 3 – 4 tjedna kako bi vam bile dovoljno duge za depilaciju i kako bi vam izrasle dlačice u svim fazama rasta.

THREADING I BOJANJE OBRVA

Threading je najpreciznija metoda oblikovanja obrva i zbog toga je i najpopularnija. Posebnim koncem oblikuju se obrve do željenog, savršenog oblika. kako bi obrve naglasili, ponekad ih je potrebno bojati. Više o samom tretmanu threadinga i bojanja saznajte u našim čestim pitanjima.

Koliko dugo traje threading Obrva?

Sam tretman Threadinga obrva traje 10 – 15minuta, a efekt čiste kože bez dlačica i savršenog oblika može trajati između 2 tjedna pa sve do 6 tjedana. Faktori koji utječu na brzinu rasta vaših dlačica nakon threading su:
1. Koliko dugo ste puštali dlačice tj niste ih sami čupali pincetom prije tretmana Threadingom
2. Vaša prirodna brzina rasta dlačica na obrvama, cijelom tijelu pa i kose
3. Vaše godine, tip i boja kože i kose. Dlačice do 30-te godine brže rastu, kao i dlačice kod tamnije boje kože i masnijeg tena, dok dlačice nakon 30-te uspore svoj rast, sporije rastu i kod svjetlijih tipova dlačica i tena.

Koliko dugo traje boja, a koliko kana na obrvama?

Boja za obrve uobičajeno traje oko 3 tjedna, jer nema amonijak. Na koži ostaje 1-2 dana. Kana traje i do 6 tjedana na dlačici obrva, a na koži ostaje do 7 dana, što ovisi o vašem tipu kože. Kod masnijih koža se ispere brže, kod suhih koža se ispere sporije. Ukoliko želite trajnije rješenje za boju na obrvama preporučamo microblading ili ombre iscrtavnje obrva koje traje do 1 godine.

Obrve su mi prestale rasti, sa čim da ih tretiram?

Postoji više razloga zašto obrve više ne ratu; problemi sa štitnjačom, karcinom, kemoterapija, predugo čupanje pincetom. Najbolje rezultate postižemo našim Revitalash i Revitabrow Serumom koji se nanosi 1x dnevno te pokazuje prve rezultate već nakon 2 tjedna i Blinc Long Lash serumom koji se nanosi 2x dnevno, koji daje rezultate već nakon mjesec dana nanošenja. Preporučamo minimalno korištenje 2 mjeseca.

Čime je najbolje popunjavati obrve?

Olovke i sjenila daju punoću, maskara za obrve daje prirodnost, te ih preporučamo po potrebi.

MICROBLADING I PUDER OBRVE – TRAJNO ISCRTAVANJE OBRVA

Microblading i puder obrve dvije su različite tehnike permanetnog make upa. Trajno iscrtavanje jedan je od najtraženijih tretmana u našem salonu i specijalizirali smo se u 3 različite tehnike: Microblading (Japansko iscrtavanje obrva),  Puder (Ombre) Obrve i Combo – kombinacija Microbladinga i Puder Obrva. U našim čestim pitanjima naći ćete većinu odgovora, no prije svakog trajnog iscrtavanja preporučamo konzultacije i test na boju.

Što je Microblading?

Microblading je iscrtavanje obrva, tj prirodnija vrsta tetovaže obrva prilikom koje se iscrtavaju i imitiraju dlačice kako bi obrve izgledale što prirodnije. Tretman microbladinga se sastoji od dva dijela, tj dva iscrtavanja u razmaku od 4 do 6 tjedana. Korekcija Microbladinga savjetuje se svakih 9 do 18 mjeseci ovisno o tipu kože, kod masnijih koža oko 9-12 mjeseci kod suhih oko 12 do 18 mjeseci.

Što su Puder ili Ombre Obrve

Puder ili Ombre obrve su obrve koje se popunjavaju metodom sjenčanja te nemaju iscrtane dlačice kao Microblading, već imitiraju izgled sjenila ili olovke. Efekt je vrlo prirodan i izuzetno pogodan kod masnijih koža, kod korekcije starog permanentnog make upa, te kod žena koje žele puniji ali prirodan izgled obrva. Ombre Obrve trenutno su najveći hit u svijetu.

Da li obrve brijete prije iscrtavanja?

NE, nikako, obrve najprije oblikujemo prema vašoj želji te tek onda iscrtavamo.

Da li mogu dan prije ili poslije tretmana obrva na botox ili hijaluronske filere

Botox ili hijaluronske filere u području čela i očiju možete napravit 3 tjedna prije i tjedan dana poslije samog trajnog iscrtavanja obrva. Ne preporučamo manji razmak od 3 tjedna.

Da li svi imaju isti oblik obrva?

Ne, oblik radimo isključivo prema vašem obliku obrva i lica.

Sa koliko godina mogu najranije raditi microblading?

Sa 18.godina Ne radimo Microblading ili Puder obrve ne radimo na maloljetnim klijentima.

Da li mogu trajno iscrtavati obrve microblading tehnikom tijekom i neposredno nakon kemoterapije?

NE, nikako! Iako je u medijima (Instagram, Facebook) popularna ova metoda iscrtavanja u vrijeme trajanja kemoterapije ili neposredno nakon, nikako ne preporučamo takav tretman. Microblading je tehnika kojom se u dermis aplicira trajni pigment koji tu ostaje 1-3 godine, a koža prilikom kemoterapije i do 6 mjeseci nakon kemoterapije je istanjena i sklonija crvenilu, podložnija upalama i bakterijama. Vaše zdravlje je najvažnije te stoga preporučamo Microblading minimum 6 mjeseci nakon zadnje kemoterapije.

Da li mogu raditi Microblading ili Puder obrve u trudnoći ili dok dojim?

Ne, ne izvodimo tretmane Microbladinga i Puder obrva za vrijeme trudnoće ili dojenja.

TRETMANI ZA TRUDNICE I DOJILJE

Trudnoća i dojenje predivno su iskustvo svake žene, no mogu biti kontraindikacija za neke od naših tretmana. Stoga vas savjetujemo da prije odluke o tretmanima koje biste htjeli probati pročitate naša česta pitanja i po potrebi se dodatno konzultirate sa našim iskusnim kozmetičarkama.

Koje tretmane NE SMIJU raditi trudnice i dojilje?

1. Tretmane Tijela u smislu gubitka centimetara, Radio frekvencije, elektrostimulacije
2. Tretmane Lica u smislu Radio Frekvencije i elektrostimulacije, kemijske pilinge
3. Laser za trajno uklanjanje dlačica

Koje tretmane SMIJU raditi trudnice i dojilje?

1. Trudnice i dojilje mogu raditi – mikrodermoabraziju, klasične i specijalizirane tretmane koji ne uključuju visoko i radio frekventne struje
2. Lash Lift i Ekstenzije trepavica mogu raditi no ne možemo garantirati dugotrajan uspjeh oba tretmana zbog hormonskih promjena u tijelu

3. Manikure i Pedikure

4. Depilacije – čak i dan prije termina

Za sve nedoumice slobodno nas kontaktirajte i konzultirajte se

BOLESTI I PROMJENE HORMONA ŠTITNJAČE

Promjene hormona štitne žlijezde sve je češća pojava kod žena te se u beauty svijetu može prepoznati po nekoliko faktora: prorijeđena kosa, prorijeđene ili nepostojeće obrve, višak ili manjak kilograma, hiperpigmentacije na licu, podbuhlost, oticanje, akne, izrazito suha koža….

Da li se mogu raditi tretmani kod promjena sa Štitnom žlijezdom?

DA! Ali je velika mogućnost da će uspješnost tretmana biti umanjena; npr Lash Lift može kraće trajati ili uopće ne uspjet, Ekstenzije trepavica mogu trajati puno kraće nego što je uobićajeno.

KEMOTERAPIJA

Kemoterapija je oblik liječenja koji se sastoji od neprekidne upotrebe lijekova što uništavaju ili kontroliraju rast zloćudnih stanica. Koža se intenzivno stanjuje tijekom tretmana te je sklonija infekcijama i upalama te je vrlo važno kada i koje tretmane odabrati nakon samog tretmana kemoterapije.

Da li mogu raditi tretmane lica prilikom Kemoterapije?

DA! Minimum 10 dana nakon zadnjeg tretmana kemoterapije, i to samo nježne hranjive tretmane koji pomažu obnoviti istanjenu i isušenu kožu od tretmana kemoterapije.

NE radimo Radio Frekvencije (Venus Legacy), Elektrostimulacije, masaže, kemijske pilinge i slično! Vaše zdravlje je najbitnije!

Da li mogu raditi ekstenzije trepavica prilikom kemoterapije?

NE, nikako!

Da li mogu trajno iscrtavati obrve microblading tehnikom?

NE, nikako! Iako je u medijima (Instagram, Facebook) popularna ova metoda iscrtavanja u vrijeme trajanja kemoterapije ili neposredno nakon, nikako ne preporučamo takav tretman. Microblading je tehnika kojom se u dermis aplicira trajni pigment koji tu ostaje 1-3 godine, a koža prilikom kemoterapije i do 6 mjeseci nakon kemoterapije je istanjena i sklonija crvenilu, podložnija upalama i bakterijama. Vaše zdravlje je najvažnije te stoga preporučamo Microblading minimum 6 mjeseci nakon zadnje kemoterapije.

TRETMANI LICA

Uvijek prije početka tretiranja bilo kojeg problema i stanja kože preporučamo da se naručite na besplatne konzultacije kako bi vam preporučili tretmane i njegu upravo za vaš tip kože. Niti jedna koža i problem kože nije isti pa tako i ne pristupamo svakom klijentu isto, sa istim prijedlogom tretmana.

Ovo su samo neki od tretmana o kojima možete pročitati na našoj stranici.

Koji su najbolji tretmani za akne?

Mesoestetic Mesopen, Hydrafacial, ZO Skin Health by Dr Obagi Klasičan tretman lica, LED terapija, Venus Legacy Radio Frekvencija, Repechage Hydra Medic, Skinbreeze Oxygen tretman lica

Koji su najbolji tretmani za hiperpigmantaciju?

Mesoestetic Mesopen, Repechage Biolight, ZO Skin Health by Dr Obagi Red Carpet Peel, Mikrodermoabrazija, COMCIT H2O Glow, Hydrafacial

Koji su najbolji tretmani za tretiranje bora?

Venus Legacy, Mesoestetic Mesopen, Repechage Vitacura, Skinbreeze Oxygen tretman lica, COMCIT H20 Glow, ZO Skin Health by Dr Obagi Red Carpet Peel, LPG Endermologie, Hydrafacial, CACI Lifting, Oxyen Deluxe

Koji su najbolji tretmani za suhu, osjetljivu kožu?

Intraceuticals Oxygen tretman, Repechage Red Out, Repechage 4 Layer Facial, Oxygen Deluxe